lauantai 17. tammikuuta 2015

The cure for anything is salt water – sweat, tears, or the sea

Kiitti kysymästä, hyväähän tänne kuuluu! Vähän kuvia teille tähän päivään Clearwaterin rantsusta. Sinne lumen keskelle muhaha. Noei, ite oon taas ensi vuonna siellä ihan samassa jamassa, että ei pitäis liikaa naureskella. Nautin tästä nyt niin paljon kun vaan ikinä kykenen. Homman nimihän on se, että meikä on jo yli puolessa välissä vuotta täällä. Hienoinen puolivälinkriisi iski, mutta yritän pistää katseen tulevaan kevääseen, meinaan tapahtumaa riittää! Ja jos viime syksykin meni ihan ohi noin silmärärpäyksessä, miten nopeesti mahtaakaan tää kevät lentää. 16 päivän päästä minä ja Inga lennähdetään Hawaille kuuden päivän ihanalle lomalle, sitten olisi suunnitelmissa matkata hieman perheen kanssa, sen jälkeen spring breakiin ei ole enää pitkä aika ja spring breakista pääsiäiseen on ehkä kaksi viikkoa. Huhtikuun lopussa on prom, jonne mulla on kuulkaa kova tavote päästä! Tällä hetkellä ei näytä niin valosalta, mutta onhan sinne vielä pitkä aika. Hah. Sitten alkaakin vika kuukausi koulussa ja senioreiden valmistuminen, sen jälkeen vikat viikot täällä ja kotiin. Aika hurjaa. Huhhuh onneksi ei kuitenkaan olla vielä tossa vaiheessa, vaan mulla on vielä kokonaiset 5 kuukautta aikaa nauttia kaikesta ainutlaatusesta täällä! Pitäis varmaan alkaa elämään hetkessä enemmän ja enemmän. Toisaalta, sekin on helpommin sanottu kun tehty, mutta yritys on kova. Siinä teille vähän fiiliksiä tältä hetkeltä. Nyt niihin kuviin!

Nää ekat kuvat on jo pitkän ajan takaa, ehkä joku kaksi kuukautta sitten otettuja, ja ne on otettu auringonlaskun aikaan. Silloin oli niin ihana valaistus ja tunnelma, aah. 
Untitled
Sitten joululomalta kuvia, kun käytiin Taylorin kanssa rusketusvisiitillä siellä. Oli tosi lämmin päivä, harvinaista jopa Floridalle tähän aikaa, joku ehkä 28 astetta. Taivas oli melkein pilvetön ja tosi sininen! Tuuli onneksi toi pientä viilennystä välillä, koska toi hiekka kuumenee aikamoiseksi kun arska porottaa. Mutta en valita. Minulle, jolla suurimman osan ajasta on enemmänkin kylmä, kuin liian lämmin, ei voi koskaan olla lämpöä liikaa. Ellei siinä joudu juoksemaan sitä kuutta kilometriä. Silloin on eriasia. Ja siis joo, rusketus lähtee täälläkin vaikka onkin lämpimämpää kuin Suomessa. Ja uskokaa pois, täälläkin valitetaan siitä valkoisuudesta...
Untitled
Vikat kuvat on tältä viikolta, kun vaan nopeesti pistäydyttiin siellä. Oli kylmä, tuulinen ja vähän sateinen päivä ja tällä kertaa valaistus oli tosi harmaa. Mutta tykkäsin siitäkin! Mun mielestä on niin cool, miten moneksi toikin ranta muokkautuu. Kylmänäkin päivänä voisin kävellä sitä loputtomiin ja vaan kuunnella aaltojen ääntä. Rakastan. Tällasta mulle tulee niin kova ikävä, koeviikon jälkeen vaan päätetään ajaa rannalle ja syödä ravintolassa, jossa ei ole seiniä.


Meidän "koeviikko" päättyi täällä eilen ja ensi viikolla, pitkän neljän päivän viikonlopun jälkeen keskiviikkona, palataan takasin kouluun uuden lukkarin kera. Vihdoinkin tunnit vaihtuu, kiva saada vähän uudistusta päiväohjelmaan. Uutena mulle tulee basketball- ja folklore-nimiset tunnit. Koeviikko täällä oli ihan vitsi (muillekin kun vaan mulle, jonka arvosanoilla ei oo väliä), en lukenut yhteenkään kokeeseen. Koko viime viikko tehtiin kaiken maailman koekertailuja ja asioita käsiteltiin uudelleen ja uudelleen moneen kertaan. Odotellaan nyt arvosanoja, mutta sen ainakin tiedän, että sain koko luokan parhaan tuloksen US Historyn kokeessa. Noloa. Amerikkalaisille meinaan. Täällä meillä oli kaksi koetta per päivä ja päästiin ulos 11.40. Ehdottomasti preferoin meidän koeviikkojärjestelyä kotona ja sitä, että se on sen viisi kertaa vuodessa. Muuten, täälläkin oli nyt hirvee valitus tästä exam weekistä ja monet seniorit hehkutti, kuinka ei ole enää yhtäkään koeviikkoa jäljellä high schoolissa. Noh, odotelkaa vaan sinne collegeen menoa, kun todellisuus iskee XD kuulostan hieman aliarvioivalta näitä oppilaita kohtaan, mutta viimeks itse oon törmännyt näin iiseihin kokeisiin ehkä 8.-luokalla. Tai ei oikastaan, koska silloinkin jo piti kirjoittaa esseitä. Toki jotkut ottaa jo college-kursseja nyt high schoolissa ja ne on vaikeampia! Vastaa varmaankin meidän lukiota aineesta riippuen. En tiedä, olenko aivan väärässä, mutta musta tuntuu, että collegen ainakin eka vuosi vastaa suurinpiirtein meidän lukiota. Koska täällä high school on aikalailla yläastemeininkiä. No mutta juuu, ei ole koulujärjestelmä täällä niitä helmimpiä, ihan ilolla palaan Märskyyn ensi vuonna! Yritän pistää kuvia tulemaan mahdollisimman pian taas, mulla on niitä vielä paljon joululomalta jäljellä :)

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ja sinä tietty ofc!!😍 tulee niin hyvä reissundeerus

   Poista
 2. Aivan samaa mieltä näitten koulusysteemistä! Vähän hymyilyttää kun jotkut tuskailee kuinka vaikeeta ja rankkaa high school on :'D

  VastaaPoista
 3. Ite kävin high school Amerikassa ja vaikka oonkin osittain samaa mieltä koulujärjestelmän huonommuudesta esim. Suomeen verrattuna, niin pakko sanoa, että se opiskelu niillä ap-kursseilla (joita käytänössä kaks vikaa vuotta high schoolissa on pelkästään) on ihan erilaista kun niillä peruskursseilla :) En tietty tiedä suomen lukiossa opiskelusta, mutta oppiainesisältöjä oon verrannut ja melkolailla samat jutut opiskelin siellä, kun mitä Suomessa olisin käynyt. Yliopiston olen Suomessa käynyt ja pärjäsin aivan mainiosti high schoolin opeilla. Ja oikeestaan "rankempaa" melkeinpä se high school oli, kun korkeakoulu. Anyways, tää on kiva blogi ja nauti Amerikoista :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon nautin varmasti! :) kiva kuulla et jollakin on toi kokemus noinkin päin, koska mä ihan oikeesti mietin, että miten ne lapset pärjää siellä yliopistoissaan.. Mullahan on tietty ihan pilipali kurssitkin :D eniten erona on ehkä just kaikenmaailman monivalinnat, eikä esimerkiks essettä oo mun tarvinnu kirjottaa kertaakaan missään muussa aineessa kun enkussa. Mut joo, APt onkin hankalia ja niistä kai tulee paljon läksyjä!

   Poista