perjantai 22. toukokuuta 2015

Disney World- where everything is possible

Disney World. Disney World oli just sitä, mitä jokainen lapsi odottaa nähtyään Disneyn mainoksen vanhalla VHS-videokasetilla. 17-vuotias (mun silmissä jo vanha ja viisas) minäkin innostui naurettavan paljon päästyään vihdoin näkemään the linnan. Orlandossa on siis neljä erillistä puistoa, joissa on kaikissa eri teema. Kun päästiin Magic Kingdomiin, jossa toi prinsessalinna oli, mä innostuin hyppimään innosta XD Oon aina ite dislikenny ihmisiä, jotka hehkuttaa Disneytä ja sanoo sen olevan onnellisin paikka maailmassa. Ja sitten liityin ite joukon jatkoksi... Että näin. Toi paikka on tosi uniikki, eikä sen tunnelmaa oikein osaa selittää. Meillä oli sairaan hauskaa ja kävi ihan luokattoman hyvä munkki hotellin, sään ja jonojen kanssa. Maksimissaan jonotettiin laitteeseen ehkä tunnin, joka on siis erittäin vähän täällä päässä. Useimpiin käveltiin melkein suoraan tai venttailtiin kymmenisen minuuttia. Turisteja oli tosi vähän, valittiin hyvä ajankohta! Siis vinkki: Jos suunnittelet reissua Floridaan, tee se heti toukokuun alussa. "Snow birdit" eli pohjosesta aina talveks tänne muuttavat vanhemmat ihmiset lähtee takasin koteihinsa, muitakaan turisteja ei juurikaan ole, säät on parhaimmillaan ja kaikki lapset on vielä koulussa lukemassa vikoihin kokeisiin.
Untitled
The Magic Kingdom and the castle.
Untitled
Eka kuva puistosta nimeltä Hollywood studios, jossa on kaikkea filmaamiseen liittyvää juttua. Eiks näytäkkin ihan et olisin San Franciscossa Inga ;) Tokassa kuvassa legendaariset Minni Hiiri- korvat, jotka on lähestulkoon pakko ostaa mikäli tuolla vierailee. 
Untitled
Mun suuresti rakastama linna valaistuna illalla! Tokassa kuvassa Epcot nimisessä puistossa sijaitseva joku laite, jonne ei edes ehditty mennä. Neljän valtavan puiston survominen kahteen päivään otti kuulkaa koville! En olis ikinä uskonu, kuinka ihan puhki olin niiden päivien jälkeen. Epcotissa on kaikkea tulevaisuuteen liittyvää ja lisäksi mini maailma, eli eri mailla on pieniä alueita ympäri tota puistoa, joista voi ostaa esimerkiks tavaroita tai ruokia kyseisen maan malliin. Skandinaviaa edusti Norja, Suomea ei ollu :( 
Untitled
U know, u know. Onhan se nyt aika kaunis pakko sanoo. Onnellinen Minni hiirenkorvineen, huomatkaa vielä tukka, noin pitkäks se oli päässy kasvamaan!
Untitled
Ilotulitukset illan lopuks oli myös suurimmat, joita oon ikinä nähny.
Untitled
Hollywood Studios ja taustalla Tower of Terror, joka on melkein mun lempilaite siellä! Hollywood Studios on aikalailla Universal Studiosin tapanen, jossa siis kävästiin Spring Breakilla. Tällä reissulla Disneyssä oltiin siis Terrin kanssa kahdestaan ja oli tosi hauskoja juttuja ja unohtumattomia hetkiä haha XD
Untitled
Pääkatu!
Untitled
Walt Disney, Minni ja Minni.
Untitled
Tää on Animal Kingdomista! Se oli luonto- ja eläinaiheinen. Taustalla musta sika hieno "Mount Everest". Tää puisto muistutti vähän Busch Gardensia.
Untitled
Magic Kingdom ja Ariel.
Untitled
Tällästä kaikennäköstä herkkua olis saanu sieltäki ostettua! Niin söpön näkösiä, etten tiedä oisinko tohtinu pistellä noita poskeenikaan XD Kuten voitte huomata, KAIKKI noissa neljässä puistossa oli tosiaankin Disneyn hinnoissa, aina ainakin kaksinkertaista, mitä vastaava tuote olis ollut normaalissa kaupassa etc. Voin vaan kuvitella minkä määrän rahaa vanhemmat saa palamaan tällasessa rahastuksen paratiisissa. 

Näissä puistoissa laitteet oli enemmänkin teemaan sopivia, kuin hurjia vuoristoratoja, toisin kuin esimerkiksi Busch Gardensissa, mutta theme parkiksihan näitä kutsutaankin. Suosittelen ehdottomasti käymään, jos Floridassa lomailee. Sopii lapsille ja lapsenmielisille! Tiedän, että toi olis ihan huippu kokea mun siskon ja parhaiden kamujen kanssa, ehkä vielä joskus. Oon low key tosi kade kaikille täällä, joilla on kausikortti tonne ja voi vaan tunnissa ajaa parhaiden kamujen kanssa tonne. Ei mee tasan onni tässä maailmassa. Mutta meillä oli sika ihana reissu! Good times, good times. Kiitos vielä Terri mun viemisestä tonne! Thanks Terri to taking me to the magical Disney World!

6 kommenttia:

 1. kumpaan suosittelisit menemään jos on mahdollisuus mennä joko Universal Studiot/ Disney World ja vain yksi päivä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pistit pahan XD hmm, jos pidät tosi menevistä vuoristoradoista enemmän, mene Universaliin ja hanki lippu (park hopper) molempiin puistoihin siellä! Universalissa on siis kaksi puistoa. Muutoin suosittelisin Disneyn Magic Kingdomia, koska sen käy just kivasti läpi yhdessä päivässä ja se on se Disneyn sydän!! Se on mun oma lemppari :) toivottavasti oli apua!

   Poista
 2. Ei eroo huomaa kyll San Franciscoon ;) ihaniia kuviiaaa <3

  VastaaPoista
 3. Olen itse käynyt tuolla Magic Kingdomissa. Se oli kyllä tosi hieno paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! teki muhunkin vaikutuksen kuten huomata saattaa heh

   Poista