sunnuntai 28. joulukuuta 2014

I heart Xmas

210451_794235210451_793318210451_789378
Noi ensimmäiset kuvat oli vähän joulutunnelmaa Seaworldista! Terkut jättimäisestä lasipallosta XD

Mutta niin, joulu! Mä en oikein ikinä päässyt varsinaiseen joulutunnelmaan, enkä sitä oikeastaan yhtään pakottanutkaan. Joulukuu vaan vilahti ohi silmissä ja oikeastaan eri maiden joulutunnelmia ei ehkä voi verratakaan. Aika suuri osa mun perinteistä joulutunnelmaa on ihmiset, Suomen koti ja pimeys sekä viileys. Nythän noista yksikään ei toteutunu, joten hassua odottaa samanlaista mielenalaakaan, heh. Koska tässä maailmankolkassa on lämmin ympäri vuoden, täällä yritetään kaikin mahdollisin ja mahdottomin keinoin vääntää sitä jouluista tunnelmaa esille kaikilla koristeilla ja muilla. Oli hauskaa myös kokea tällanen vähän materialistisempi joulunodotus. Ite lopulta tykkään kuitenkin ehkä vähän vähemmästä volyymista.
DSC_0007
Lahjoja hommattiin, paketoitiin ja vaihdettiin hyvissä ajoin ja niitä kertyi kaamea läjä kuusen alle. Niistä myös puhuttiin paljon ja ne oli ehkäpä pääosassa koko tässä juhlassa. Niin paljon kuin tykkäsinkin amerikkalaisesta tavasta viettää joulua, ainoo asia mistä en pitänyt oli kaupallisuus ja hirvee materian haalinta. Mulla menee maku, jos unohdetaan kokonaan joulun tarkotus, ei välttämättä ehkä uskonnollisessa mielessä, mutta sellanen yhdessäolo, rauhottuminen ja rentoutuminen on mulle tärkeitä asioita joulussa. Onneksi meidän perhe ei ollut pahimmasta päästä ja meidän joulu olikin tosi rento!
DSC_0010
Jouluaattona heräsin aikasemmin ja Skypetin Suomeen meille, missä odottivat mun perhe, Mummu ja Pappa, Mamma ja Isomummu. Oli ihana nähdä vanha ja tuttu porukka siellä ja tietää, että oon silti niiden mietteissä, vaikka fyysisesti puutunkin. (Äiti pisti jonkun maljakon tai jotakin mun paikalle vara-Saaraks <3) Juteltiin hetki ja pistin Annin ja äitin ja isän avaamaan lahjat. Olikin tosi mukava tietää, että ne oli mieleisiä (ja ehti Suomeen ajoissa XD). Siitä puhelun jälkeen häivyttiin Andrewn kanssa meidän talosta ja mentiin vikoille ostoksille. No siinä hulluudessahan vierähti neljä tuntia ja sillä välin kotona Terri kokkaili ruokia iltaa varten. Palattiin kotiin ja siivottiin ja viimeisteltiin viimeisiä lahjoja. Meikä pyysi kotoota porkkanalaatikon ohjeen ja alko vääntämään sitä ja uskokaa tai älkää, se maistu porkkanalaatikolta!! Hypin kirjaimellisesti tasajalkaa siinä vaiheessa kun sain sen vihdoin uunista ulos ja maistoin sitä. Ehkä en ookaan ihan toivoton tapaus kokkaamisensaralla. Mun brother Austin lensi Bostonista tänne jouluksi ja hänen ja mun muiden sisarusten ja sukulaisten saavuttua alettiin syömään.
DSC_0013
Tossa kuva alkupaloista ja kuten huomataan, kovin erilaista sapuskaa kuin se mihin oon tottunu. Muuten itseasiassa meillä oli hyvinkin samanlaisia ruokia, kinkkua ja erilaisia laatikoita. Kyllä muutama sit vähän erilaisempikin juttu löyty. Hyvää oli kyllä! Mun mom osaa ton ruuanlaiton hehhe.
DSC_0031
Mun eka jouluaatto shortseissa ja neuleessa (Terri pakotti mut pukeen ton hirvityksen hah)! Eikä toivottavasti vika, toivoisin että pääsisin viettämään joulua uudestaankin mun USA-kodissa, mut ei nyt mennä asioiden edelle.
DSC_0037
Oon maailman hyväuskosin ihminen ja mulle tehtiin pila, että voitin lahjaks saamastani arvasta 10 000 dollaria ja uskoin kaiken niin kauan kunnes mulle selvitettiin että toi kuponki ei ollukaan aito. Olin ihan kikseissä eikä se mitenkään hirveesti korottanu meikän sisäistä joulurauhaa kun selvis että mua huijattiin. Joulu on kyllä anteeksannon aikaa, mutta tää vieläkin vähän juilii hah. Ja ei siis ollu kukaan mun perheenjäsenistä eikä sukulaisista joka tän pilan päätti järjestää.
DSC_0041
Ruuan ja tän ihastuttavan prankin jälkeen vaan juteltiin ja rentouduttiin ja avattiin lopulta parit lahjat, ei kaikkia tosin. Sen jälkeen mentiin poolille ja hot tubiin, kun Terri oli ihanasti lämmittäny altaankin! Siellä kuvissa me tontut uiskentelemassa hehe. Mun yks tavote tälle vuodelle oli ottaa poolilta kuva jouluaattoiltana ja onnistuin!
DSC_0068DSC_0094
Jouluaatto kaikkine erilaisine tapahtumineen oli kyllä yks ohjelmarikas päivä täytyy myöntää! Tykkäsin kovasti kuten oon jo sanonukin, erilaisuus ylipäänsä tekee aina niin hyvää. Uudesta nauttii aina ja samalla oppii arvostamaan vanhaa. Jouluaatto ensin shortsit jalassa ja sitten poolissa, ei huono sanon mä.
DSC_0098
Joulupäivän aamuna sisarukset tuli taas käymään ja avattiin lahjoja perheen kesken. Kaikkien lahjat oli tosi onnistuneita! Ite sain kaikenlaista pikkusta, vaatteita ja kirjoja ja rahaa. Saas nähdä mihin ne sijotan, kuulokkeet olis ainakin hankinnan alla. Kotoota lähdettiin taas host-enon luokse lounaalle, jonne taas koko Floridassa sijaitseva suku kokoontui. Tykkään mun sukulaisista, aina on hyvää ruokaa ja rento meininki. Siellä viihdyttiinkin oikeestaan ihan iltaan asti esimerkiks korttia pelaillen.
DSC_0062
Vähän yhteenvetoa. Meidän joulu käsitti paljon yhdessäoloa, erityisen paljon syömistä ja rutosti myös erilaista tapahtumaa. Tai ainakin siltä tuntui. Täällä on ihan normaalia poistua kotoota molempina joulun päivinä, kävästä ystävällä kylässä, ruokaostoksilla tai vaikka käydä hakemassa pikaruokaa jostain. Suomessa meidän joulu on rentoutumista kotona perheen kanssa, en ite varmaan oo kertaakaan ollu muun kun mun perheen seurassa jouluaattona ja -päivänä. Tuntu hassulta nähdä kavereita jouluaattona. On se kuulkaa kummaa kuinka kulttuurit on erilaisia. Sellanen tietty kiireettömyys ja joulurauha ehkä vähän uupui, mutta kerrankos sitä nyt Atlantin tällä puolen vedellään. Etukäteen vähän kammosin koti-ikävää, mutta Skypettäminen auttaa mulla tohon joka kerta, saan siitä jotenkin kummasti voimia ja uskoa siihen, että joku vielä mut muistaa hah. Vähän ikävä vihlas siis Skypepuhelun alussa ja hassusti jouluaamuna ilman sen kummempaa syytä. Turhaan kuitenkin pelkäsin, mullahan on kakkosperhe nykyään täällä. Oma maa mansikka kuitenkin vai mites se menikään... Noh eniveis mukaan vaan kaikkeen ohjelmaan täällä niin koti-ikävä äkkiä unohtuu! Loppuun ihan pakko vielä kertoo, että lämpötila oli jouluaattona 24 ja joulupäivänä 20 Celsiusta. Ei paha ollenkaan.
DSC_0001
Ja tässä vielä mun porkkalanaatikko! Ps. Äiti, ei voittanu kyllä sun viime vuotista, ah.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti