torstai 5. maaliskuuta 2015

hawaii IV early bird gets the worm

Seuraavaa ja toiseksi vikaa Hawaii-postausta pukkaa!  Tämä päivä oli varmaan kaikista kivoin (oikeastaan en enää edes muista tarkalleen, että mitä tehtiin milloinkin, mutta nää yksittäiset tapahtumat oli hauskimpia!), aikasesta herätyksestä huolimatta. Herättiin meinaan 4.30 ja lähdettiin kohti Pearl Harboria. Oltiin ekat jonossa, ekat sisällä siellä ja ekat myös ulkona sieltä haha. Aikanen herätys oli totaalisen worth it, koska päästiin heti itse asiaan kiinni siellä ilman jonotuksia ja oltiin sen verran aikasin valmiita, että jäi paljon aikaa tehdä vielä kaikkee muutakin visiitin jälkeen.
DSC_0423
Pearl Harboriin tehtiin siis tuhoisa hyökkäys toisessa maailmansodassa Japanin toimesta. Monta sotalaivaa upposi, muiden muassa USS Arizona, jonka mukana meni yli 900 miestä. Toi valkonen rakennus on USS Arizonan muistomerkki, ja se oli todella vaikuttava sisältä. Ennen tonne menoa meille näytettiin pieni elokuva ton päivän tapahtumista ja sen jälkeen oli kyllä tosi kunnioittava olo, enkä varmaan toista kertaa kuullu meidän 50 hengen vaihtariporukkaa noin hiljasena. 
DSC_0416DSC_0432DSC_0446
Pearl Harbor on tosi kaunis paikka ja toi muistomerkki sopi sinne myös tosi hyvin. Jos Hawaiilla käy on mun mielestä toi todellakin käymisen arvoinen paikka! Tonne kiteytyy niin paljon historiaa, ylpeyttä ja samalla surua, että teki vaikutuksen.
DSC_0445Untitled
Muistomerkin seinään on kirjotettu kaikkien uponneiden miesten nimet. Uponneessa laivassa oli sisällä järkyttävän paljon öljyä ja sitä vuotaa sieltä vieläkin ulos, vaikka onnettomuudesta on jo yli 70 vuotta aikaa. Laivan jäännökset on vieläkin siellä vedessä ja niihin on muodostunut koralliriutta haha.
HWIDSC00762-275HWIDSC00764-276
Tavattiin pommituksen aikaan palveluksessa ollut veteraani, joka siis koki kaiken paikan päällä. Korkeasta iästä (reippaasti yli 90, ellei jopa ihan vähän yli 100 vuotta) hänellä oli kirkas muisti, ja kun kerrottiin hänelle, mistä ollaan kotosin, hän muisti kuinka oli nuorena käynyt Helsingissä ja jatkanut siitä junalla Pietariin!
Untitled
Flash tats, niiiin coolia!!
Untitled
Kun Pearl Harborista palattiin, suunnattiin biitsille. Käppäiltiin Waikikia vähän pois päin surffirannasta ja päädyttiin rauhallisemmalle rannalle, jolta löyty lentisverkot ja kaikki. Poikien kanssa päätettiin pelata beachvolleyta ja sitten siirryttiin jenkkifutikseen XD NFL vapise, Saara, Julia ja Inga tulee!!
HWIDSC00812-305HWIDSC00816-309HWIDSC00825-318HWIDSC00800-298HWIDSC00813-306
Brazilia, Brazilia, Suomi, Suomi, Suomi, Italia, Tsekki
HWIDSC00821-314HWIDSC00795-295HWIDSC00844-330HWIDSC00836-324
Illalla mentiin vielä rantaan katsomaan ilotulitukset ja ne oli uskomattoman nätit! Voitti meidän omat uuden vuoden paukutukset, sori iskä. 

2 kommenttia:

  1. Onko sun parisuhde kestäny sun vaihdon ja ootko pystyny pitämään paljon yhteyttä sun kavereihin? Toivottavasti vastaat, kun itekkin lähössä vaihtoon jenkkeihin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis me päätettiin erota ennen kun lähdin, mut ollaan kyl pysytty hyvin kavereina :) kavereihin oon pitäny mun mielestä hyvin yhteyttä, tietty tän vuoden aikana vaan tajuaa, että ketkä jaksaa suhun ottaa yhteyttä ja keille ite jaksan antaa sen effortin! Mut että en ehkä mitenkään sikana ainakaan koko aikaa, mutta riittävästi. Hyvää vuotta sulle!! Älä stressaa etukäteen on mun neuvo :)

      Poista