perjantai 10. lokakuuta 2014

How it really goes

Oukkidoukki! Yleisön pyynnöstä alan ehkä kirjottelemaan enemmän mun ihan arkisista päivistä. Mun arkipäiviinhän ei oikeesti paljoa mahdu, eikä ne yleensä ihan kauheen kiinnostavia oo mutta mikäs siinä jos teitä siellä Suomessa kiinnostaa. Tää postaus kertoo mun normaalin arkipäivän kulusta, eli tää on sellanen peruspohja mun normipäivään!

Herätyskello menee päälle klo 5.45. Herään yleensä suoraan unesta, eli olen viitisen minuuttia totaalisen pihalla kaikesta ja yritän päästä ylös lämpösestä sängystä. Kiskasen vaatteet päälle ja painelen vessaan. Teen pakolliset aamutoimet ja otan laukut mukaani omasta huoneesta. Käpyttelen keittiöön, syön aamupalan, pakkaan lunchin ja täytän vesipullon. Tässä vaiheessa kello on  6.45 ja toivottavasti jompi kumpi host-vanhemmista on ylhäällä ja valmiina heittämään mut kouluun. He on tosi kilttejä, mikään vaatimus ei sano, että heidän tarvitsee viedä mut aamulla kouluun kun koulubussikin kulkee. Se on tosi aikasin meidän pysäkillä, jo kello 6.30. Vielä kertaakaan en oo siis sellasella kirkkaan keltasella perinteisellä koulubussilla menny, mutta veikkaan, että senkin aika tulee vielä kyllä!

Kouluun saavun yleensä n. 7.15 ja painelen suoraan mun lokerolle ja meen cross countryn päämajaan, eli meiän koutsin omaan luokkaan. Sieltä sitten ekalle tunnille, joka on matikkaa. Koulupäivä siis kuluu joka päivä samassa järjestyksessä, eka matikkaa, sitten ajokoulu ja psykologiaa. Tässä välissä käyn syömässä lunchin siellä cross country-luokassa muutamien mun kamujen kanssa, koska en oikein fiilaa lunch roomia. Siellä on kauhee mökä koko ajan, ja koska mulla sattuu olemaan 1. lounas eikä 2., suurin osa mun kavereista ei edes oo lunchilla samaan aikaan mun kanssa. Meillä on siis kaks lounasta, koska muuten ruokalan jonot ulottuis taivaaseen ja lunch roomin mökä olis jo liian paha eikä kaikki mahdu sinne samaan aikaan. Sitten lukkarista löytyy enkkua, espanjaa, meribiologiaa (kaikki, jotka mua vähänkään tuntee nauraa tälle kurssivalinnalle, mutta marine science on oikeestaan rentoo ja hauskaa) ja lopuksi historiaa. Viimeinen kello soi 15.00, paitsi maanantaisin, jolloin on "early release schedule", mikä tarkoittaa, että tunnit on lyhyempiä ja päivä päättyy jo kello 14.

Seruaavaksi suuntaan vaihtamaan treenikamat päälle ja kokoonnutaan joukkueen kanssa meidän luokassa. Coach antaa ohjeet mitä tehdään ja siitä sitten kuluu seuraavat n. puol toista tuntia juosten. Treenin jälkeen ihana Taylor (kiitos!), joka asuu samalla asuinalueella mun kanssa, heittää mut yleensä kotiin. Syön, teen läksyt, käyn suihkussa, vaihdan päivän kuulumiset perheen kanssa, katson ehkä vähän aikaa telkkaa heidän kanssaan. Teen seuraavaa koulupäivää varten lounaan valmiiksi, pakkaan treenikamat ja valkkaan vaatteet. Tässä vaiheessa kello lähenee jo kahdeksaa tai ehkä jopa villisti puoli yhdeksää ja onkin jo Saaran aika mennä nukkumaan. Valo sammuu yleensä viimeistään vähän yli yhdeksän ja rättiväsynyt tyttö nukahtaa ihanan leveeseen sänkyynsä. Sama toistuu viisi kertaa viikossa, viiden minuutin viivästyksillä aikataulusta ;)

P.S Paitsi koulussa en voi lipsua aikataulusta, kolme kertaa saat yhdeksässä viikossa olla myöhässä tunnilta tai ropsahtaa jälki-istuntoa!

Lopuks pari kuvaa viimeajoilta.
Untitled
Meidän pihalla on Cocktailtree, joka siis tarkottaa että siinä kasvaa erilaisia sitrushedelmiä eri vuodenaikoina! Nyt oli bongattavissa greippi ja sitruuna vissiin.

Käytiin tollasella flea-marketilla ostamassa safkaa ja mä ostin paljon hedelmiä mun koululunchia varten! Hinnat on halvempia, mutta laatu sama. Ja tuolla oli hauska tunnelma, pitänee palata uudelleen vähän paremmalla ajalla!

Yhellä viikolla sato niin pirusti, että uima-allas meinas tulvia yli. Yleensä veden ja reunan välillä on noin 20 cm:n erotus. Vesi myös kylmeni dramaattisesti.

Nää maisemat on yks sadasta syystä miks rakastan Floridaa.

Ja tää toinen! No ei vaan älkää huolestuko, en oo ainakaan vielä tarvitsemassa kahta istuinta yhden sijaan paluulennolle ;) Anni ja Leo olisitte taivaassa täällä...

Meitsi kokkas italialaista ruokaa suomalaiseen tapaan ja mun perhe oli ihan myyty! Kuvitelkaa mun kokkaustaidoilla XD Teki kyllä hyvää saada ihan kunnon suomalaista kotiruokaa johonkin väliin...

2 kommenttia:

  1. Oi miten ihania kuvia! Saanko kysyä tarkemmin missäpäin oot vaihdossa, näyttää hämmentävän tutuilta maisemilta, ite ollaan jo vuosien ajan lomailtu hudsonissa, tampan lähettyvillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jooo siis ootte ollu käytännössä ihan mun naapuricountyssä! ite asun nyt Odessassa ihan Tampan pohjoisosassa ja te ootte käyny vielä pikkusen pohjosemmassa musta :) suunnilleen jonku parinkymmenen kilsan sisällä sanoisin!

      Poista